A pudingot már a középkorban is ismerték, ekkorra datálható az elnevezése is. A francia boudin elnevezés utal arra, hogy a középkorban még bélbe zárva készítettek a mai véres hurkához igen hasonlatos, sós pudingokat. A XVII. század környékén már az édes tejsodók is a puding nevet kapták, ezeket magukban vagy süteményekbe töltve ették. A puding persze nem európai találmány, ekkortájt már Ázsiában is jó néhány hasonló alapanyagokból és hasonló eljárással készített ételt ismertek. A 1840-es évek környékén kezdtek el pudingporokat előállítani, ennek legnagyobb piaca Amerika lett.
Mind a(z) 7 találat megjelenítve
-
Bauckhof Bio Grízpuding – gluténmentes 130g
1280 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Áfonya-Feketeribizni mousse 30g
1360 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Csokoládés mousse
1360 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Csokoládés pudingpor 36g
1124 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Panna Cotta Classico
1319 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Vaníliás mousse
1360 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Vaníliás pudingpor 36g
1331 Ft Kosárba teszem