
A pudingot már a középkorban is ismerték, ekkorra datálható az elnevezése is. A francia boudin elnevezés utal arra, hogy a középkorban még bélbe zárva készítettek a mai véres hurkához igen hasonlatos, sós pudingokat. A XVII. század környékén már az édes tejsodók is a puding nevet kapták, ezeket magukban vagy süteményekbe töltve ették. A puding persze nem európai találmány, ekkortájt már Ázsiában is jó néhány hasonló alapanyagokból és hasonló eljárással készített ételt ismertek. A 1840-es évek környékén kezdtek el pudingporokat előállítani, ennek legnagyobb piaca Amerika lett.
Mind a(z) 8 találat megjelenítve
-
Bauckhof Bio Grízpuding – gluténmentes 130g
749 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Csokoládés mousse
789 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Csokoládés pudingpor 36g
449 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Erdei gyümölcsös mousse
789 Ft Kosárba teszem -
Akció!
Byodo Bio Mousse válogatás
2369 Ft2099 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Panna Cotta Classico
790 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Vaníliás mousse
789 Ft Kosárba teszem -
Byodo Bio Vaníliás pudingpor 36g
649 Ft Kosárba teszem