Leírás
Emmer (kétmagos tönkölybúza) durum tészta, tojás nélkül. Javasolt főzési idő: 10-11 perc. Az Emmer (Triticum dicoccum) egy értékes ősi gabonafajta, ami biztosítja a faj sokszínűségét a biogazdálkodásokban. Kifejezetten jól terem Olaszországban, ahol sikerült egy finom ízű, rugalmas állagú tésztát készíteni belőle. A titkot a durum használata jelenti a liszt helyett, amitől szintén lehet ‘al dente’-nek főzni. A nálunk hagyományosan használt friss forrásvíz és a lassú szárítási idő garantálja a megszokott Byodo minőséget.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból:
- nyári tönkölybúza durum gríz
Tápérték/100g:
- Energia: 1485kJ/350kcal
- Zsír 1,8g
- Szénhidrát 70,2g
- Fehérje 11,6g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.