Leírás
Összetevők:
- nyers nádcukor*
- rizsliszt*
- kukoricakeményítő*
- tápióka keményítő*
- sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát*, kukoricakeményítő*)
- Bourbon-vanília*
- tengeri só
*ellenőrzött biogazdálkodásból
Elkészítési javaslat egy tepsihez vagy két sütőformához (kb.26cm átmérő) tojással:
Szükséges két sütőformához: 1 zacskó alapkeverék (200g), 2 tojás, 90g lágy vaj, gyümölcs
Szükséges egy tepsihez: 2 zacskó alapkeverék (400g), 4 tojás, 175g lágy vaj, gyümölcs
- 1. Alapkeveréket, tojást és vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.
- 2. Kizsírozott tepsibe vagy sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.
- 3. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).
- 4. Előmelegített sütőben felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.
Elkészítési javaslat sütőformához (kb.26cm átmérő) tojás nélkül: Szükséges egy sütőformához: 2 zacskó alapkeverék (400g), 150g lágy margarin, 150ml víz, szója- vagy rizstej, gyümölcs. Hivatkozás: a tojásmentes sütemények sűrűbb állagúak, ezért két zacskó alapkeveréket szükséges egy sütőformához felhasználni.
- 1. Két zacskó alapkeveréket (400g), 150g lágy margarint, 150ml vizet, szója- vagy rizstejet, egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.
- 2. Kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.
- 3. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).
- 4. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon, kb. 30-35 percig, sütjük.
Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.
Ggyümölcs kiszerelés tepsiben sütő-formában
- friss gyümölcs (alma, szilva, rebarbara, eper) kb.1,5kg, kb.750g
- befőtt gyümölcs (meggy, sárgabarack, körte, őszibarack) 350g-450g nettó súly 175g-200g nettó súly
- fagyasztott gyümölcs (erdei gyümölcs, fekete áfonya, málna) kb.600g kb.300g
Elkészítés torta-alapként (tojással):
Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 25-30 percig, sütjük. A teljes kihűlés után éles késsel vízszintesen kettő vagy három lapokra vágni. Recept szerint tölteni.
Elkészítés alap-süti, citromos-süti vagy márvány-süti (tojással):
Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott dobozos formában öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 60 percig a középső szinten sütjük.
Citromos sütihez: egy citromnak a héját és a levét az alaptésztával összekeverjük.
Márvány-süti: öntsünk 1/3 tésztát a sütőformába. 1 Ek. kakaót 3 Ek. vízben oldjunk fel, és keverjük össze a második 1/3 –dal. Öntsük a formába a kakaós tészta-harmadot. Fedjük be a tetejét a maradék 1/3 tésztával.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.