Leírás
2 perc készítés + 58 perc sütés = 60 perc alatt kész az élesztőmentes rizskenyér teljes kiőrlésű rizsliszttel. Csak 500ml vizet kell hozzáadni, kb. 850g kenyérhez elegendő.
Összetevők:
- teljesrizsliszt*39%
- kukoricakeményítő*
- kukoricaliszt*
- quinoa kovászpor* 7% (teljes quinoa liszt*, rizsliszt* 25%, indító kultúra)
- napraforgómag*
- lenmag*
- sűrítő: szentjánoskenyérmag liszt*
- szezámmag*
- tengeri só,
- sütőpor (kelesztő: nátrium-hidrogenkarbonat, sav: monókálium tartrat, kukoricakeményítő*),
- sűrítő: Xanthan
*ellenőrzött biogazdaságból
Nyomokban tartalmazhat szóját.
Ilyen egyszerű elkészíteni: 1. A sütőt 225ºc-ra alsó-felső hőre előmelegítjük. (Gázsütő 4-es fokozatra) 2. A gyors kenyér keveréket 500ml hideg vízzel 2 percig összekeverjük. 3. Nem szabad keleszteni. 4. A tésztát egyből egy zsírozott kenyérsütő formába töltjük.(24, 25 vagy 26cm-es) 5. A tetejét vízzel átsimítjuk. Tipp: Nagyon szép lesz a teteje, ha hőálló olajjal vagy margarinnal bekenjük. 6. Egy hőálló kis tálat forrásban lévő vízzel a sütőbe helyezünk. 7. A kenyeret 5 percig sütjük, majd a közepén hosszában mélyen belevágunk. 8. A rácsot a legalsó szintre helyezzük és itt sütjük tovább 53 percig. 9. Rögtön kivesszük a formából és a szeletelés előtt egy rácson hűlni hagyjuk.
Variációk: pld.75g dióval; 50g pirított hagymával; 100g sárgarépával; 75g asztatott mazsolával; 100g darabolt olívával; 4 gerezd fokhagymával
Élesztős kenyér kenyérsütő automatához: A kenyérsütő gépbe először 450ml hideg vizet töltünk, majd hozzáadjuk a kenyérkeveréket egy csomag száraz élesztővel. Javasolt a “gyors programban” sütni. A keverés közben javasolt a tésztát 2-3-szor a forma oldaláról leszedni.
Tipp: Pótoljon 125g vizet tejföllel egy szaftosabb eredményért.
Tápérték/100g: Energia 1550kJ/368kcal, Zsír 7,8g, ebből telített Zsírsav 1,0g, Szénhidrát 63g, ebből Cukor 1,3g, élelmi Rost 6,5g, Fehérje 7,7g, Só 2,6g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.