Leírás
1 darab 24cm-es köralakú sajttortához
Összetevők:
Teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely* 47%, nyers nádcukor*,
kukoricakeményítő*, fahéj*
*ellenőrzött biogazdálkodásból.
Hozzávalók tojással és krémsajttal: 125g vaj, 4 tojás, 750g krémsajt, fél citrom leve
Hozzávalók vegán módra: Hozzávalók: 125g margarin, 750g natúr vagy vaníliás szója-joghurt, fél citrom leve.
Elkészítés: 1.Az alap elkészítése: A vajat vagy margarint összekeverjük a zabpehely keverékkel, majd egy kis ideig pihentetjük. A zabpelyhes masszát belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme képződjön. Morzsolódhat, de ez nem baj, hiszen a pelyhek sütéskor megszilárdulnak majd. Tipp: hidegvízbe mártott evőkanállal könnyebben le lehet nyomkodni és formázni az alapot.
2. A töltelék elkészítése: A tojást, sajtkrémet, a citromlét és az alapkeveréket robotgéppel rövid ideig magas fokozaton kikeverjük. A tojásokat nem szükséges különválasztani.
Vegán sajttorta elkészítése esetén keverjük össze a szója joghurtot a citromlével és az alapkeverékkel.
3. Sütés: A krémet egyenletesen kenjük el a tésztán, majd a 200°C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük a sütő alsóbb szintjén, így nem fog megégni a torta felső rétege. Vegán torta esetén csak a kihűlése után lesz vágható állapotban.
Tápérték/100g:
Energia |
1617kJ/382kcal |
Zsír |
3,1g |
ebből telített zsírsav |
0,5g |
Szénhidrát |
80g |
ebből cukor |
46g |
Élelmi rost |
4,6g |
Fehérje |
6,2g |
Só |
<0,01g |
Terméket ellenőrizte: DE-ÖKO-007
Forgalmazó tanusítója: HU-ÖKO-001
Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság
Gyártási hely: Németország
Értékelések
Még nincsenek értékelések.